ALLinALL ÁLLÁSTALÁLÓ CENTER

hasznos információk

Hasznos információk
Ezen az aloldalon hasznos információk találhatóak mind a munkát keresők, de az állással rendelkezők számára is.

afsz
Munkaügyi központok - Állami Foglalkoztatási Szolgálat
A munkaügyi központok, vagy mai nevükön az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalból és 7 regionális munkaügyi központból áll. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal a szervezet szakmai munkájának, informatikai fejlesztésének irányítását végzi. A regionális munkaügyi központok és kirendeltségeik feladatkörébe tartozik többek között:
- a munkanélküli ellátások megállapítása és számfejtése,
- a foglalkoztatást elősegítő támogatások működtetése, valamint
- a munkaközvetítés és az egyéb munkaerő-piaci szolgáltatások kiajánlása.
A regionális átképző központok felnőttképzés keretében segítik a munkaerő-piac változásaihoz igazodó szakmai tudás megszerzését.
Szolgáltatásikat a lakhelyünk szreint illetékes regionális munkaügyi központokban vehetjük igénybe.

magyarorszag
MAGYARORSZÁG.HU
A Kormányzati Portált nem csak hivatali ügyintézések esetén lehet igénybe venni, de rengeteg más mindenben is segítségünkre lehet, mint információs központ. Akár a keresés napján hatályos teljes joganyaghoz hozzáférhetünk a jogszabálykeresőben, de Munka aloldalukon a munka terén is megtudhatjuk, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak a munkaadóknak és a munkavállalóknak, ahol többek között szó esik a munkabérről, női munkavállalókról, tanulmányi szerződésről, munkakereséséről, stb. is.

munkanelkuliseg
Munkanélküliség biztosítás
A Munkanélküliség biztosítás egy olyan biztosítási szolgáltatás, amely térítést nyújt munkanélküliség, keresőképtelenség, baleseti maradandó egészségkárosodás és baleseti halál esetén.

mtk
Munka Törvénykönyve
Eltekintve bizonyos szakterületektől a munkaerőpiacon túlkínálat van, így az általánosabb szakmákban, vagy a szakmát nem igénylő munkák esetén a munkáltató előnyt élvez. Ezen előnyök kordában tartását, a munkaviszony általános szabályait rögzíti a Munka Törvénykönyve. Sajnos sokunk alapfogalmakkal sincsenek tisztában, pedig a munkavégzés munkaszerződés keretében jön létre. A munkavállalók ne feledjék, szerődésről beszélünk, amiben KÉT - vagy több - fél akaratát, jogait és kötelezettségeit rögzítik. Ne felejtsük el hát képviselni saját jogainkat, hogy kötelezettségeinknek megfelelő mértékben tudjunk majd eleget tenni.

ommf
Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség
Feladata a munkavédelemmel és a munkaügyi hatósági tevékenységgel kapcsolatos közigazgatási feladatok, a munkavédelmi és munkagyügyi állami és hatósági feladatok és eljárások ellátása.

video-interju
Videointerjú
A Videóinterjú többnyire munkaadóknak szól, hisz az ő felkérésükre van lehetőség a munkavállalóknak elhelyezni videós pályázatukat az oldalon, mely így kiválthatja az első személyes találkozást a mai többfordulós álláspályázatokon.

 
eXTReMe Tracker
 
 
  Adatvédelmi irányelvek